Regie

CHRIS VAN ESPEN

Taxi Taxi! is een theaterkomedie die al jaren meegaat en daarom vond ik het belangrijk om er een nieuwe, frisse versie van te maken. We hebben er dan ook voor gekozen om het verhaal af te spelen in de jaren zeventig en niet nu, want anders waren heel wat misverstanden gewoon met een simpel WhatsApp-berichtje opgelost.”

“De grappen die een typische deurenkomedie moet hebben, zitten er wel in natuurlijk. Al heb ik er mijn saus over gegoten. Ik heb het stuk voor een groot deel herschreven en van een aantal figuren een leuker typetje gemaakt. Zo zit er van de eerste minuut al direct leven in de brouwerij. Typetjes uitvinden, schrijven en spelen is iets dat ik tien jaar heb gedaan bij Tegen de Sterren Op, dus elk jaar zitten er wel enkelen in mij die graag het daglicht willen zien.”

“Deze cast is voor een regisseur een waar cadeau om mee te werken: ze gaan helemaal mee in mijn absurde manier van denken. Er heerst een heerlijke familiale sfeer bij Het Farcetheater. Dat zorgt er ook voor dat iedereen altijd voor de volle honderd procent het beste van zichzelf geeft. En dat voel én zie je op de planken!”%d bloggers liken dit: